Ce sunt sistemele de irigatii si drenaj ?

Irigația este soluția tehnică potrivită pentru orice tip de teren, fie că este utilizată pentru peisagistică, refacerea vegetației, evitarea eroziunilor sau a secetei terenului plantat. În plus, acest proces asigură un consum eficient al apei cu un cost de întreținere scăzut.

Irigarea spațiului verde este importantă pentru întreținerea plantelor și gazonului.

Care sunt beneficiile sistemelor de irigatii si drenaj ?

Sistemele de irigații și drenaj reprezintă o componentă importantă a designului și întreținerii grădinilor și au multiple beneficii. Acestea sunt câteva dintre avantajele sistemelor de irigații și drenaj:

 • Optimizarea consumului de apă: Sistemele de irigații moderne sunt concepute pentru a furniza apă în cantități și momente precise, în funcție de nevoile plantelor. Aceasta ajută la evitarea risipei de apă și asigură o utilizare eficientă a resurselor. Prin distribuirea uniformă a apei, se evită sub-irigarea sau supra- irigarea plantelor, ceea ce contribuie la o creștere sănătoasă și o economie de apă.

 

 • Economisirea timpului și efortului: Un sistem de irigații automatizat vă permite să programați și să controlați furnizarea de apă în grădina dumneavoastră fără a fi necesară prezența dumneavoastră constantă. Aceasta vă permite să economisiți timp și efort, întrucât nu mai este nevoie să udați manual grădina cu furtunul sau cu găleata.

 

 • Protecția plantelor împotriva stresului hidric: Prin furnizarea regulată și controlată de apă, sistemele de irigații ajută la prevenirea stresului hidric în grădină. Plantele beneficiază de o hidratare corespunzătoare și se evită uscarea în condiții de secetă sau suprasaturare cu apă.

 

 • Creșterea calității și rezistenței plantelor: O irigație corespunzătoare asigură o creștere sănătoasă și viguroasă a plantelor. Apa distribuită uniform permite rădăcinilor să se dezvolte în mod optim și asigură o absorbție eficientă a substanțelor nutritive din sol. Prin urmare, plantele devin mai rezistente la boli, dăunători și factori de stres.

 

 • Protecția împotriva inundațiilor și drenarea adecvată a excesului de apă: Sistemele de drenaj sunt esențiale pentru a preveni acumularea excesivă de apă în grădină. Un drenaj corect ajută la prevenirea inundațiilor, formării mlaștinilor și a altor probleme legate de umiditate excesivă în sol. Acesta permite o circulație corespunzătoare a apei în jurul rădăcinilor plantelor și ajută la menținerea unui mediu optim pentru dezvoltarea acestora.

Cand este necesar sa apelam la un sistem de irigatii si drenaj ?

Implementarea cu succes a unui sistem de irigații presupune: crearea unui sistem de irigaţii eficient; programarea aspersoarelor în funcţie de timpul de irigare pentru fiecare tip de plantă; eficientizarea utilizării resurselor de apă.

Procesul de irigare necesită soluții pentru drenajul apei în exces, adaptate tipului de sol, poziționării și înclinației terenului.

Un sistem de drenaj bine proiectat reprezintă o necesitate, mai ales atunci când terenul este drept, solul dens, iar volumul de apă este unul ridicat. Astfel, evităm înecarea plantelor și umezeala excesivă prin drenajul de suprafață sau subteran.

Totodată, pentru a garanta eficiența unui astfel de sistem, analizăm în detaliu locaţia, solul şi terenul pentru a oferi soluţii potrivite pentru grădina ta. În urma procesului de amplasare a sistemelor de drenaj, oferim sfaturi de utilizare și întreținere pentru a menține calitatea acestora în timp.

De ce sunt aceste sisteme mult mai eficiente decat irigarea manuala ?

Sistemele de irigare sunt mult mai eficiente decât irigarea manuală din mai multe motive:

 • Distribuție uniformă a apei: Sistemele de irigare sunt proiectate pentru a distribui apa în mod uniform și controlat în întreaga grădină. Acest lucru asigură o umidificare uniformă a solului și permite fiecărei plante să primească cantitatea de apă necesară. În schimb, irigarea manuală poate duce la supra-irigarea unor zone și sub- irigarea altora, ceea ce poate duce la probleme de creștere și dezvoltare inegală a plantelor.

 

 • Economisirea apei: Sistemele de irigare pot fi programate pentru a furniza cantitatea exactă de apă necesară plantelor, în funcție de tipul de plante, cerințele lor individuale și condițiile climatice. Aceasta ajută la evitarea risipei de apă și asigură o utilizare eficientă a resurselor. În comparație, irigarea manuală poate duce la utilizarea excesivă a apei, în special atunci când nu este controlată cu atenție.

 

 • Economisirea timpului și a efortului: Un sistem de irigare automatizat vă permite să setați programul de udare și să îl controlați în mod convenabil. Aceasta elimină necesitatea de a sta în grădină pentru a uda manual și de a muta furtunul sau de a transporta găleți cu apă. Puteți economisi timp și efort, având mai multă libertate să vă concentrați pe alte activități în grădină sau în viața personală.

 

 • Irigare precisă: Sistemele de irigare sunt proiectate pentru a livra apa direct în zona rădăcinilor plantelor, minimizând pierderile cauzate de evaporare și de aplicarea neadecvată a apei. Acest lucru ajută plantele să utilizeze în mod eficient apa și să beneficieze de hidratare optimă. În schimb, irigarea manuală poate duce la aplicarea apei pe frunze sau pe suprafața solului, ceea ce poate duce la evaporarea mai rapidă a apei și la pierderi inutile.

 

 • Adaptabilitate la program și condiții meteorologice: Sistemele de irigare automatizate pot fi programate să funcționeze în momente convenabile, inclusiv noaptea, când evaporația este mai scăzută și riscul de arsură a frunzelor este minim. De asemenea, acestea pot fi echipate cu senzori care detectează umiditatea solului și condițiile meteorologice, ajustând automat programul de udare pentru a răspunde nevoilor actuale ale grădinii.

De ce sa apelam la o echipa specialiazata in sistemele de irigatii ?

Există mai multe motive pentru care ar trebui să apelați la o echipă specializată în sistemele de irigare.

Acestea sunt câteva dintre avantajele de a angaja o echipă specializată în instalarea și întreținerea sistemului de irigare:

 • Experiență și cunoștințe specializate: O echipă specializată în sistemele de irigare are cunoștințe și experiență extinse în domeniul peisagisticii și al sistemelor de irigare. Acești specialiști înțeleg caracteristicile solului, necesitățile plantelor și cerințele specifice ale fiecărei zone. Ei pot oferi sfaturi și soluții personalizate în funcție de nevoile și condițiile grădinii dumneavoastră.

 

 • Proiectare și instalare corectă: O echipă profesionistă va evalua și va proiecta un sistem de irigare optim pentru grădina dumneavoastră. Aceștia vor lua în considerare factori precum tipul de sol, tipul de plante, topografia grădinii și necesitățile de apă. Astfel, sistemul va fi configurat corect pentru a asigura o distribuție uniformă a apei și o eficiență maximă.

 

 • Utilizarea echipamentelor și materialelor de calitate: Echipa specializată va utiliza echipamente și materiale de înaltă calitate pentru instalarea sistemului de irigare. Aceasta asigură durabilitatea și fiabilitatea sistemului pe termen lung, minimizând riscul de defecțiuni sau probleme tehnice.

 

 • Economie de timp și efort: Angajarea unei echipe specializate în sistemele de irigare vă permite să economisiți timp și efort considerabil. Ei vor gestiona întregul proces, inclusiv proiectarea, achiziționarea echipamentelor, instalarea și programarea sistemului. Astfel, nu va mai fi nevoie să vă preocupați de aceste aspecte și veți putea beneficia de un sistem funcțional fără a depune eforturi suplimentare.

 

 • Mentenanță și întreținere adecvată: O echipă profesionistă nu doar instalează sistemul de irigare, ci poate oferi și servicii de întreținere și mentenanță regulată. Aceasta include verificarea și repararea eventualelor defecțiuni, ajustarea programelor de udare în funcție de sezon și condițiile meteorologice, precum și efectuarea de revizii periodice pentru a asigura funcționarea optimă a sistemului.

Pentru ce tipuri de servicii putem opta ?

Firma noastră specializată în sistemele de irigare și drenaj oferă o gamă variată de servicii profesionale pentru instalarea și mentenanța acestor sisteme. Beneficiarul poate opta pentru următoarele tipuri de servicii:

 • Proiectare și consultanță: Oferim servicii de proiectare personalizate pentru sistemele de irigare și drenaj, adaptate nevoilor și cerințelor specifice ale grădinii beneficiarului. Echipa noastră de specialiști va evalua terenul și va crea un plan detaliat, luând în considerare caracteristicile solului, tipul de plante și topografia zonei. De asemenea, oferim consultanță în alegerea celor mai eficiente și adecvate soluții pentru sistemul de irigare și drenaj.

 

 • Instalare și configurare: Echipa noastră se ocupă de instalarea completă a sistemului de irigare și drenaj conform planului stabilit în faza de proiectare. Aceasta include amplasarea și conectarea corectă a conductelor, montarea aspersoarelor, picurătoarelor și a altor componente necesare, precum și configurarea controlerului de irigare. Ne asigurăm că sistemul este instalat în
  mod adecvat și funcționează în mod optim.

 

 • Programare și automatizare: Oferim servicii de programare și automatizare a sistemului de irigare pentru a vă facilita gestionarea eficientă a udării. Configurăm controlerul de irigare și utilizăm tehnologii avansate, cum ar fi senzorii de umiditate și senzorii meteorologici, pentru a adapta programul de irigare în funcție de necesitățile actuale ale grădinii. Prin automatizarea sistemului, veți obține o eficiență sporită și o economie de apă.

 

 • Servicii de întreținere și mentenanță: Oferim servicii de întreținere și mentenanță a sistemelor de irigare și drenaj pentru a vă asigura că sistemul funcționează în mod optim pe termen lung. Aceste servicii includ verificarea și curățarea periodică a componentelor, diagnosticarea și remedierea defecțiunilor, ajustarea parametrilor de irigare în funcție de sezon și condiții climatice și înlocuirea pieselor uzate. Ne asigurăm că sistemul dumneavoastră de irigare și drenaj rămâne într-o stare excelentă și că plantațiile dumneavoastră sunt bine întreținute.

 

 • Modernizare și optimizare: Suntem specializați în modernizarea și optimizarea sistemelor de irigare și drenaj existente. Oferim soluții inovatoare și actualizări tehnologice pentru a vă îmbunătăți eficiența și performanța sistemului. Aceasta include înlocuirea componentelor vechi cu echipamente mai eficiente energetic.

De ce sa alegi serviciile noastre profesionale ?

Atunci când alegeți serviciile noastre profesionale pentru instalarea și mentenanța sistemelor de irigare și drenaj, beneficiați de următoarele avantaje:

 • Experiență și competență: Suntem o firmă de peisagistică specializată în sistemele de irigare și drenaj, cu o vastă experiență în domeniu. Echipa noastră de specialiști are cunoștințe și competențe solide în proiectarea, instalarea și mentenanța acestor sisteme. Ne-am construit un nume pe piață prin oferirea unor servicii de calitate superioară și soluții personalizate pentru nevoile fiecărui client.

 

 • Soluții personalizate: Înțelegem că fiecare grădină are nevoi și cerințe unice. Prin intermediul serviciilor noastre profesionale, oferim soluții personalizate și adaptate specific grădinii dumneavoastră. Echipa noastră va evalua atent caracteristicile terenului, condițiile solului și necesitățile plantelor pentru a proiecta și implementa un sistem de irigare și drenaj optimizat. Astfel, veți obține rezultate superioare și o grădină frumoasă și sănătoasă.

 

 • Utilizarea tehnologiei avansate: Suntem mereu la curent cu cele mai recente inovații și tehnologii din domeniul sistemelor de irigare și drenaj. Prin utilizareaechipamentelor și a tehnologiilor avansate, asigurăm performanță și eficiență sporită a sistemului dumneavoastră. De la controlere inteligente și senzori de umiditate la tehnici de drenaj inovatoare, ne asigurăm că beneficiati de cele mai bune soluții tehnologice disponibile.

 

 • Economie de apă și energie: Sistemele noastre de irigare sunt proiectate pentru a economisi apă și energie, fără a compromite sănătatea plantelor. Folosim tehnici și dispozitive precum picurătoarele, aspersoarele cu eficiență ridicată și programe de irigare inteligente pentru a minimiza consumul de apă. Astfel, nu doar că veți economisi resurse prețioase, ci veți contribui și la protejarea mediului înconjurător.

 

 • Servicii complete de mentenanță: Oferim servicii complete de mentenanță pentru a vă asigura că sistemul dumneavoastră de irigare și drenaj funcționează în mod optim pe termen lung. Echipa noastră va efectua revizii periodice, verificări și întreținere a sistemului, asigurându-se că toate componentele sunt în stare bună de funcționare și că eventualele probleme sunt identificate și rezolvate în mod prompt.

 

 • Eficiență și economie de timp: Beneficiind de serviciile noastre profesionale, veți economisi timp și efort considerabil. Echipa noastră de specialiști se ocupă de toate etapele procesului, de la proiectare și instalare până la întreținere și reparații. Acest lucru vă permite să vă concentrați pe alte aspecte importante ale grădinii dumneavoastră sau pe alte activități personale, având încredere că sistemul de irigare și drenaj este în mâini sigure.

 

 • Valoare pe termen lung: Investiția într-un sistem de irigare și drenaj profesional instalat și întreținut corect va aduce beneficii pe termen lung. Grădina dumneavoastră va fi în continuă dezvoltare și va avea o creștere sănătoasă, iar  valoarea proprietății dvs. va crește. De asemenea, economiile de apă și energie pe care le veți obține vor contribui la reducerea costurilor pe termen lung.

Alegând serviciile noastre profesionale, veți beneficia de expertiza noastră în domeniul sistemelor de irigare și drenaj, de soluții personalizate, eficiență, economie de apă și energie, servicii complete de mentenanță și valoare pe termen lung.

Contactați-ne astăzi pentru a discuta despre nevoile dumneavoastră și pentru a începe transformarea grădinii dumneavoastră într-un spațiu frumos și bine întreținut.

Montarea sistemelor de irigații și drenaj

Irigația este soluția tehnică potrivită pentru orice tip de teren, fie că este utilizată pentru peisagistică, refacerea vegetației, evitarea eroziunilor sau a secetei terenului plantat. În plus, acest proces asigură un consum eficient al apei cu un cost de întreținere scăzut.
Irigarea spațiului verde este importantă pentru întreținerea plantelor și gazonului.

irigare si drenaj
drenaj si irigare

Implementarea cu succes a unui sistem de irigații presupune:

 • crearea unui sistem de irigaţii eficient;
 • programarea aspersoarelor în funcţie de timpul de irigare pentru fiecare tip de plantă;
 • eficientizarea utilizării resurselor de apă.

Procesul de irigare necesită soluții pentru drenajul apei în exces, adaptate tipului de sol, poziționării și înclinației terenului.

Un sistem de drenaj bine proiectat reprezintă o necesitate, mai ales atunci când terenul este drept, solul dens, iar volumul de apă este unul ridicat. Astfel, evităm înecarea plantelor și umezeala excesivă prin drenajul de suprafață sau subteran.

Totodată, pentru a garanta eficiența unui astfel de sistem, analizăm în detaliu locaţia, solul şi terenul pentru a oferi soluţii potrivite pentru grădina ta. În urma procesului de amplasare a sistemelor de drenaj, oferim sfaturi de utilizare și întreținere pentru a menține calitatea acestora în timp.

irigare flori

Formular cerere ofertă

Află mai multe despre cum te putem ajuta în obținerea unui spațiu verde de vis

+40 746 699 799                                                           Pentru a contacta telefonic un specialist din echipa noastră
salut@peisage.ro‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎ Dacă ai întrebări sau sugestii legate de serviciile noastre, ne poți scrie un email.
Program ‎‎‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‏ Ne găsești de luni până vineri de la ora 09:00 până la ora 19:00.
 • Drop files here or
  Max. file size: 8 MB.