De ce este recomandata intretinerea periodica a spatiilor verzi ?

Întreținerea periodică a spațiilor verzi este esențială pentru păstrarea aspectului frumos și sănătății plantelor. Aici sunt câteva motive cheie pentru care recomandăm această practică:

 • Sănătatea plantelor: Întreținerea periodică, care include tăierea corectă a plantelor, eliminarea buruienilor și îngrijirea corespunzătoare, ajută la prevenirea bolilor și dăunătorilor. Prin eliminarea părților afectate sau bolnave, se asigură creșterea sănătoasă și longevitatea plantelor.
 • Estetica și aspectul impecabil: Întreținerea regulată asigură ca spațiile verzi să arate mereu bine. Prin tăierea corectă a plantelor, modelarea lor și îngrijirea peluzelor, se obține un aspect estetic plăcut, ordonat și atrăgător. Astfel, spațiile verzi devin un adevărat punct de atracție și oferă o atmosferă plăcută și relaxantă.
 • Dezvoltarea armonioasă a plantelor: Prin întreținerea periodică, se stimulează creșterea armonioasă a plantelor. Prin tăieri selective, se încurajează ramificarea și dezvoltarea uniformă a coroanei. De asemenea, se poate controla creșterea excesivă a plantelor pentru a evita umbrirea altor specii sau obstructionarea căilor de acces.
 • Conservarea biodiversității: Întreținerea periodică permite conservarea biodiversității prin identificarea și eliminarea speciilor invazive sau dăunătoare. Prin promovarea dezvoltării speciilor native și diversității vegetației, se susține existența și prosperitatea ecosistemelor locale.
 • Siguranța și funcționalitatea: Prin întreținerea periodică, se asigură siguranța beneficiarilor spațiilor verzi. Eliminarea crengilor uscate sau periculoase, controlul dăunătorilor veninoși și curățarea căilor de acces sunt doar câteva aspecte esențiale pentru a menține un mediu sigur și funcțional.

Întreținerea periodică a spațiilor verzi este o investiție valoroasă, care aduce numeroase beneficii atât din punct de vedere estetic, cât și funcțional și ecologic.

La ce interval de timp este recomandata aceasta operatiune ?

Intervalul de timp recomandat pentru operațiunea de întreținere a spațiilor verzi poate varia în funcție de diferiți factori, inclusiv de sezon, tipul de vegetație și nevoile specifice ale speciilor în cauză. În general, există câteva activități de întreținere care trebuie realizate în mod regulat pentru a menține aspectul și sănătatea spațiilor verzi. Acestea pot include următoarele:

Tăierea gazonului: Gazonul ar trebui tuns în mod regulat în funcție de ritmul de creștere. În timpul sezonului de creștere activă, tunderea poate fi necesară săptămânal sau o dată la două săptămâni. În sezoanele mai puțin active, cum ar fi iarna, intervalul de tundere poate fi mai mare.

Fertilizarea: Fertilizarea periodică ajută la menținerea nutrienților esențiali pentru vegetație. Intervalul de timp recomandat pentru aplicarea îngrășămintelor depinde de speciile vegetale și instrucțiunile specifice ale producătorului.

Irigarea: În funcție de tipul de plante și de condițiile climatice locale, irigarea trebuie efectuată în mod regulat pentru a menține o umiditate adecvată a solului. Este important să se țină cont de nevoile specifice ale plantelor în ceea ce privește cantitatea și frecvența irigării.

Tăierea arbuștilor și arborilor: În funcție de specii și de forma dorită, arbuștii și arborii pot necesita tăiere periodică pentru a menține o formă și o sănătate optimă. Intervalul de timp recomandat pentru tăiere poate varia, dar de obicei se efectuează în sezoanele de primăvara sau toamna.

Îndepărtarea buruienilor: Buruienile trebuie îndepărtate periodic pentru a evita competiția cu speciile ornamentale și pentru a menține un aspect curat și bine întreținut al spațiilor verzi. Intervalul de timp pentru îndepărtarea buruienilor depinde de ritmul de creștere și de gradul de infestare.

Este important să se ia în considerare și specificul fiecărui proiect și cerințele individuale ale spațiilor verzi. Un program de întreținere bine stabilit și adaptat condițiilor locale va asigura menținerea unui aspect frumos și sănătos al spațiilor verzi pe termen lung.

De ce sa contactam o firma specializata pentru intretinerea spatiilor verzi ?

Colaborarea cu o firmă specializată în întreținerea spațiilor verzi aduce numeroase beneficii și asigură un nivel ridicat de profesionalism. Iată câteva motive pentru care este recomandat să contactăm o astfel de firmă:

Expertiză și cunoștințe specializate: Firmele specializate în peisagistică au o echipă de specialiști cu experiență și cunoștințe extinse în domeniu. Acești profesioniști sunt familiarizați cu nevoile specifice ale plantelor și știu cum să ofere întreținerea corespunzătoare pentru fiecare specie în parte. Prin urmare, se asigură o îngrijire adecvată și profesionistă a spațiilor verzi.

Planificare și strategie personalizate: O firmă specializată va realiza o evaluare detaliată a spațiilor verzi și va dezvolta un plan de întreținere personalizat, adaptat nevoilor specifice ale fiecărui proiect. Aceasta include programul de tăiere, fertilizare, irigare și alte activități necesare, astfel încât să se obțină rezultate optime.

Utilizarea echipamentelor și a tehnicilor adecvate: Firmele profesioniste dispun de echipamente și utilaje specializate pentru întreținerea spațiilor verzi. Acestea sunt proiectate pentru a asigura eficiență și precizie în realizarea diverselor activități de întreținere. De asemenea, specialiștii în peisagistică cunosc tehnicile corecte de tăiere, îndepărtare a buruienilor, fertilizare și alte operațiuni, asigurând un rezultat de calitate.

Economie de timp și efort: Prin angajarea unei firme specializate, beneficiem de economie de timp și efort. Activitățile de întreținere necesită resurse considerabile, iar delegarea acestora către profesioniști permite proprietarilor sau administratorilor spațiilor verzi să se concentreze pe alte aspecte importante. De asemenea, se asigură o gestionare eficientă a timpului și o întreținere corespunzătoare în funcție de programul prestabilit.

Rezultate estetice și durabile: Prin colaborarea cu o firmă specializată, spațiile verzi vor beneficia de un aspect estetic plăcut și îngrijit. Echipa de specialiști va avea grijă de sănătatea plantelor, de aspectul general al peisajului și va putea oferi sfaturi și soluții pentru a menține o înfățișare frumoasă pe termen lung.

Cum ne asiguram ca am ales o firma potrivita pentru nevoile noastre?

Pentru a vă asigura că ați ales o firmă potrivită pentru nevoile dumneavoastră în peisagistică, urmați acești pași:

 1. Cercetați și evaluați diverse firme de peisagistică.
 2. Verificați experiența și competența echipei.
 3. Analizați portofoliul și solicitați referințe.
 4. Asigurați-vă că oferă serviciile de peisagistică necesare nevoilor dumneavoastră.
 5. Comunicați și colaborați eficient cu echipa.
 6. Verificați licențele și asigurările lor.
 7. Încheiați un contract clar și discutați costurile.

Alegerea unei firme de peisagistică potrivită se bazează pe evaluare atentă, comunicare și încredere în competențele lor.

Cum se face o intretinere corecta a spatiilor verzi?

O firmă specializată în peisagistică va efectua următoarele activități profesioniste pentru o întreținere corectă a spațiilor verzi:

 • Evaluare inițială: Echipa va evalua în detaliu spațiul verde, luând în considerare solul, condițiile climatice și nevoile plantelor existente.
 • Planificare și proiectare: Se va crea un plan personalizat de întreținere, care va include activitățile necesare, frecvența lor și resursele necesare.
 • Tăiere și îngrijire a plantelor: Se vor efectua tăieri precise și profesionale ale plantelor pentru a le da forma corectă și a stimula o creștere sănătoasă.
 • Fertilizare și nutriție: Se va aplica îngrășăminte și nutrienți adecvați în funcție de nevoile specifice ale plantelor și de sezon.
 • Irrigare și gestionare a apei: Se va implementa un sistem de irigare eficient și se va gestiona apa corespunzător pentru a menține nivelul adecvat de umiditate.
 • Controlul buruienilor și dăunătorilor: Se va identifica și gestiona eficient buruienile și dăunătorii pentru a menține sănătatea plantelor.
 • Monitorizare și întreținere continuă: Spațiul verde va fi monitorizat regulat, iar ajustări și întreținere suplimentară vor fi efectuate la nevoie.

Colaborarea cu o firmă de peisagistică vă asigură că spațiile verzi beneficiază de experiența și cunoștințele profesionale necesare pentru o întreținere corespunzătoare și rezultate de calitate superioară.

Ce echipamente sunt folosite pentru intretinere?

Pentru întreținerea profesională a spațiilor verzi, o firmă specializată în peisagistică utilizează o varietate de echipamente specializate. Acestea includ:

 • Mașini de tuns gazonul: inclusiv cele cu roți sau cu sistem de tăiere cu disc, pentru a obține o tundere uniformă și precisă a gazonului.
 • Echipamente de tăiere: Foarfece de tuns garduri vii, foarfece de tăiat crengi sau ramuri mai groase, și unelte de tăiere pentru a da formă corectă arbuștilor și copacilor.
 • Echipamente de fertilizare și irigare: Sisteme de irigare automatizate, atomizoare, pulverizatoare pentru aplicarea îngrășămintelor și a tratamentelor speciale, pentru a asigura o distribuție uniformă și eficientă a substanțelor necesare plantelor.
 • Echipamente de îndepărtare a buruienilor: Unelte de mână, cum ar fi răzuitoare, fărașe și greble, dar și echipamente mecanizate precum mașini de erbicidat, pentru a gestiona și elimina buruienile nedorite.
 • Echipamente de gestionare a deșeurilor verzi: Mașini de colectare a frunzelor și a altor resturi vegetale, precum și tocătoare de crengi, pentru a facilita reciclarea și eliminarea corectă a deșeurilor.

Formular cerere ofertă

Află mai multe despre cum te putem ajuta în obținerea unui spațiu verde de vis

+40 746 699 799                                                           Pentru a contacta telefonic un specialist din echipa noastră
salut@peisage.ro‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎ Dacă ai întrebări sau sugestii legate de serviciile noastre, ne poți scrie un email.
Program ‎‎‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‏ Ne găsești de luni până vineri de la ora 09:00 până la ora 19:00.
 • Drop files here or
  Max. file size: 8 MB.